O AVTORJU

Predstavitev

Moje ime je Matjaž. Blog gornik.si opisuje alpinizem ter gorništvo. S hribi sem se srečal že zelooo dolgo tega. Še ko smo treniral ”lauf”. Del vadbenega procesa je bilo tudi redno (če je bilo le vreme za) zahajanje v hribe oz. bolje rečeno hitra hoja in tek po hribih. Tudi ta visokih; ala Triglav, Storžič, Jalovec…Zame je bila to prava muka. Kot po pravilu sem se vedno znašel kot najmlajši v starejših kategorijah. Nekateri so bili starejši tudi več kot pet let, kar je pri treniranju zelo veliko, saj so imeli letom primerno tudi več kondicije in moči.

Spomnim se, da sem bil po takšnih turah povsem izčrpan. Včasih nismo imeli s seboj niti pijače, če pa že, potem en skromen pol literski bidon. Če si ga seveda sploh imel… Vodo smo pili le, če je bila ta ob poti. Skratka, ko sem prenehal s treniranjem, sem hribe povsem zasovražil. Ampak, res zasovražil! Če me je kdo vprašal za hribe, jasno nisem šel. Pa amen. Še danes mi ni za monotono hojo po neskončno dolgih poteh. Le kadar je nuja. Dostop ali sestop…

Pred desetimi leti pa sem bil skupaj z Marjeto in Nejcem za Kamnitnikom, kjer sem prvič nataknil plezalke na noge in splezal eno zlizano smer. In takrat se je začela plezarija. Ko sem spoznal še plezarijo v hirbih, se moj prosti in tudi poklicni čas odvija le še tam.

Ogromno tur (več kot 300), ki sem se jih lotil sam ali s prijetelji, sem predstavil v rubriki Gornik Ture na naši spletni strani www.gornik.si. Ta blog je le nadaljevanje že začetega, le da je v nekoliko drugačni obliki. Upam, da bolj pregledni. Ker bodo ture zapisane s kakšno besedo več in kot nekakšne zgodbe, še bolj primerni obliki.

Blog gornik.si iz njegov namen

Namen tega bloga je podati kakšno koristno informacijo o turi, opisati smer ali dostop. Podati mnenje, kritiko, pohvalo ali le opisati navadna občutja. Vse v upanju, da bo to komu ali čemu tudi v korist.

Pa srečno!

avtoportret
avtoportret

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.