Kanjavec

358. (11.4.2014)

Takšne ture so mi najbolj všeč! Ko se odpravim(o) dan pred turo v hribe in s prijatelji kakšno rečemo. Vse poteka v dobrem vzdušju, nič se ne mudi in imaš mir! Tako smo se odpravili na Damjanovo bajtico na Grintovico. Ko stopiš skozi vhod se vsakodnevno breme kar usuje iz ramen.

Po kratki noči se iz Grintovice, po lepo trdem snegu, odpravimo najprej do Krstenice. Od tam naprej na Jezerca. Vse poteka odlično. Snega več kot dovolj, razgledi so z vsakim metrom lepši, mir pa božanski. Vmes nam pripade tudi malica in kakšen postanek.

V dobrih štirih urah prispemo na Kanjavec. Kljub ne najboljšemu vremenu smo deležni lepih razgledov. Še bolj pomembno pa je to, da smo bili deležni odlične smuke . Ampak res odlične!

Kot se spodobi, smo se nekje vmes med smuko nazaj proti izhodišču, ustavili in si vzeli svoje trenutke. Za malico, za sonček, mir … čas se je kar ustavil!

Prav za nagrado pa smo bili na koncu deležni še odlične smuke iz Krstenice do začetka gozda. Pa tudi smuka skozi gozd je bila pravi izziv, kjer nismo nič manj uživali. Tako smo se pripeljali prav do Grintovice – dobrih 100 m od bajtice! Super dan …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.